0 Items

چرا عقیم سازی اصولی حیوانات شهری مهم است؟

* چون جلوی افزایش جمعیت حیوانات بی سرپناه را می گیرد،

* چون رفتارهای ناخوشایند مبتنی بر هورمون را محدود و کنترل می کند.

* چون خطرات مربوط به سلامتی حیوان را کاهش می دهد.

* چون دیگر کمتر شاهد توله های رها شده در گوشه و کنار و سگ های گرسنه و زخمی و درمانده خواهیم بود.

یک سگ ماده در یک سال می تواند 12 تا 18 توله به دنیا بیاورد. ظرف شش سال، از یک سگ ماده و بچه هایی که به دنیا آورده، حدود 67000 توله به دنیا می آیند.

*طبق آمار هیومین سوسایتی روزانه 5500 سگ در پناهگاه ها یوتانایز می شوند.

*طبق آمار ASPCA در آمریکا، سالانه شش و نیم میلیون سگ و گربه به پناهگاه ها سپرده می شوند.

از این تعداد حدود 50 درصد توسط مردم به سرپرستی گرفته می شوند و 20 تا 30 درصد یوتانایز (خوابانده) می شوند.

در کشورهایی مثل ایران معمولا آماری وجود ندارد ولی آنچه که شاهدیم این است که سگهای بی سرپرست یا بی خانمان در غیاب قانون حمایت از حیوانات، روزگار بدی را می گذرانند و هر از گاه یا با روش های فجیع کشته می شوند یا جمع آوری و در محوطه هایی محصور بدون غذا و درمان رها می شوند.

با توجه به نرخ بالای زادوولد سگ و گربه، برای کنترل افزایش جمعیت این حیوانات، در کشورهایی که روش کشتار را پیش گرفتند، تجربه ی موفق و موثری دیده نشده است و تنها راه منطقی و انسانی برای کنترل افزایش جمعیت این حیوانات، عقیم سازی است.

در جهان مراکز و بنیادهای بسیاری هستند که در این زمینه تلاش می کنند. “بنیاد حیوانات بی‌صاحب” در هلند، دولت‌ها و مراکز غیردولتی را برای کنترل جمعیت حیوانات بی‌صاحب شهری راهنمایی می‌‌کند و روش های موثر را پیشنهاد می‌دهد.

رئیس این بنیاد موثرین راه برای کنترل جمعیت سگ‌های بی صاحب را روش “سی‌‌ ان وی آر” می داند  که مخفف “گرفتن، عقیم سازی، واکسینه کردن و برگرداندن به محل صید” است CNVR (Catch, Neuter, Vaccinate, Return).

در گزارشی که سازمان بهداشت جهانی در دهه نود میلادی منتشر کرد عقیم‌سازی، آموزش و ثبت کردن مشخصات حیوانات همنشین موثرترین روش کم کردن و کنترل جمعیت سگ‌های پرسه زن معرفی شده است.

تایلند خانه ی میلیون ها سگ و گربه پرسه زن است. بنیاد سوئی داگ با هدف قرار دادن کنترل افزایش جمعیت این حیوانات و با این باور که تنها راه موثر و اخلاقی کنترل جمعیت حیوانات پرسه زن برنامه سی ان وی آر است از سال 2003 شروع و در دسامبر 2020 اعلام کرد که از زمان شروع طرح 650 هزار سگ و گربه را عقیم و واکسینه کرده است و هر ماه 11هزار حیوان جدید را تحت پوشش قرار می دهد.

در واقع وقتی عقیم سازی با واکسینه شدن همراه شود، باعث می شود که تعداد حیواناتی که در خیابان ها پرسه می زنند کاهش پیدا کند، و سلامت آنهایی که باقی می مانند بهبود یابد. عقیم سازی سگ های محله و برگرداندن آنها به قلمروشان به کاهش طبیعی تعداد آنها در درازمدت منجر می شود و مردم هم با سگ های عقیم و واکسینه که یک گوشواره در گوش خود دارند، خوب رابطه برقرار می کنند.

همچنین عقیم کردن حیوانات خانگی باعث می شود که آنها سهمی در مشکل بی سرپناهی سگ ها و گربه ها نداشته باشند.

پناهگاه وفا از آبان ماه سال 1400 کمپین عقیم سازی را راه اندازی کرد و به مدت سه سال ادامه داد و از آغاز طرح تا پایان آذر 1403، تعداد 1223 سگ ماده و نر، 2382 گربه ماده و نر، و 14 خرگوش عقیم شدند. این کمپین کم و بیش به فعالیت خود ادامه میدهد گرچه میزان کمک ها بسیار کم شده و در نتیجه کمک به عقیم سازی هم بسیار کمتر از گذشته است.

پناهگاه وفا همچنین از یک پروژه مطالعاتی در خصوص CNVR حمایت کرده که به زودی گزارش مفصل آن را منتشر می کند.

طراح پوستر: سمانه جلیلوند

 

Related Posts

آهای با تو هستم 24 فروردین 1392 آهای با تو هستم آهای با تو هستم، با تو تویی که نمیدانم چه بنامم تو را تو خود بگو کیستی؟ آهای با تو هستم تویی که دزدانه نیمه شب 6...
قرنطینه 14 فروردین 1390 دوستان عزیزهمانطور که قبلا به اطلاعتان رسید در پی‌ داوطلب شدن یک انسان والا و نیکوکار برای خرید محلی برای پناهگاه گربه ها، با موافقت ...
بیلان مالی سال 1389 پناهگاه وفا... 10 خرداد 1390 دوستان گرامی‌ ضمن سپاسگزاری از تمام کسانی که با کمک‌های کوچک و بزرگ خود ما را در پیشبرد این کار انسانی‌ یاری دادند، بیلان مالی‌ سال ۸۹...
روز جهانی مقابله با هاری – 2024... بیست و هشت سپتامبر هر سال، روز جهانی هاری، نامیده شده است. هدف از روز جهانی هاری آگاهی رسانی و ارائه اطلاعات برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و حما...
Share This