3 اردیبهشت 1393
بیشتر ما ایرانیان با تاریخچه دامپزشکی در ایران ناآشنا هستیم. روز دامپزشکی بهانه خوبی است که کمی با سوابق آن آشنا شویم.
دامپزشکی در ایران از زمان ساسانیان (۲۲۴-۶۵۱) شناخته شده بود. در آن زمان حیوانات مفید با دارو یا جراحی درمان میشدند؛ دامپزشکان حقوق میگرفتند؛ و هر نوع حیوان تعرفه و نرخ خودش را داشت. نوع معالجه برای انسان و حیوان یکسان بود اما وظایف پزشکان و دامپزشکان با هم فرق داشت. به علت بدی جادهها و نیاز فراوان به حیوانات بارکش به حیواناتی مثل اسب، قاطر، الاغ، و شتر توجه ویژهای مبذول میشد؛ مخصوصاً در ارتش و برای حمل آذوقه و مهمّات.
دامپزشکی به شکل مدرن با تاسیس مدرسه عالی دامداری در سال ۱۹۳۲ در ایران آغاز شد و پس از طی تغییرات زیاد در طول این سالها به پیشرفتهای زیادی نائل آمد که اوج آن حرکت به سوی علمی شدن و تربیت دامپزشکان بر اساس علوم جدید بود.
روز جهانی دامپزشکی در سال ۲۰۰۰ از طرف سازمان جهانی دامپزشکی آخرین شنبه ماه آوریل تعین شد که امسال روز ۲۶ آوریل و موضوع آن “رفاه حیوانات” خواهد بود.
گزینش یکی از روزهای سال برای قدردانی از خدمات جامعه دامپزشکی کمترین کاریست که میشود برای سپاسگزاری از این مهربانان انجام داد.
با تبریک این روز به همه دامپزشکان عزیزی که عمر گرانبهای خود را در خدمت به حیوانات صرف میکنند، تشکر ویژهای داریم از تیم دامپزشکان وفا در گذشته و حال. همکاری دو دامپزشک گرانقدر: آقای دکتر عابدی و آقای دکتر خرّم در حال حاضر برای ما بسیار مغتنم است. این روز بر همه دست اندر کاران در سازمان دامپزشکی، کلینیکها و داروخانههای دامپزشکی و تمامی کسانی که در درمان و کاستن رنج بیماری به حیوانات کمک میکنند فرخنده و گرامی باد.
تیم پناهگاه حیوانات وفا.